Pieczywo to jedna z najpopularniejszych grup produktów w diecie Polaków. W tym odcinku podcastu Dietetyczna Mitologia weźmiemy ją pod lupę.
Co to znaczy zdrowy chleb? Czy chleby bezglutenowe są zdrowsze od tych, które zawierają gluten? Czy w ogóle warto zwracać uwagę na to jakie pieczywo się wybiera?
Być może wydaje Ci się, że pieczywo to tak powszechny produkt, że nie ma się co nim przejmować. Jednak w ciągu roku statystyczny Polak czy Polka zjada około 900 bułek kajzerek lub 90 bochenków chleba. Od Ciebie zależy jakiej jakości te produkty będą.
– Posłuchaj na Spotify

Posłuchaj 4. odcinka Dietetycznej Mitologii i dowiedz się m.in.:
– czy chleby bezglutenowe są zdrowsze od tych zawierających gluten
– czy pieczywo odkłada się w biodrach lub innych miejscach, gdzie nie jest mile widziane
– czy chleb na zakwasie zawsze jest kosmicznie kwaśny
– jak wybrać dobry dla siebie chleb
– jak przechowywać chleb by jak najdłużej zachował świeżość
Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco z kolejnymi odcinkami podcastu. Do niektórych odcinków przygotowuję dodatkowe materiały.
[mailerlite_form form_id=1]