Odporność to temat zdecydowanie na czasie. Szczególnie, jeśli chodzi o jej wspomaganie i ochronę przed drobnoustrojami.
Styczeń i luty to w Polsce sezon grypowy. Wiele osób zmaga się z przeziębieniami, grypą, co zestawiając z czasem epidemii utrudnia znacznie funkcjonowanie. Dodatkowo ciągle zmienia się temperatura powietrza, co nie sprzyja zachowaniu zdrowia. Jednak nasz system odpornościowy ma ogromny wpływ na to czy zachorujemy i jak dotkliwe będą objawy. Możemy go wspomóc prostymi i łatwymi do wdrożenia sposobami, które warto stosować zanim zaczniemy czuć się źle – profilaktycznie, bo wtedy mają największe znaczenie.

Z 5. odcinka Dietetycznej Mitologii „Jak łatwo i naturalnie wspomóc odporność, aby uchronić się od infekcji?” dowiesz się m.in.:
– czy da się naturalnie wspomagać odporność?
– w jaki sposób żywności, konkretne substancje lub zachowania mogą wpłynąć na układ odpornościowy i czy to naprawdę ma jakiekolwiek znaczenie?
– czy warto płacić za miód Manuka? 🙂
– jakie produkty są przereklamowane, a jakie warto stosować?
– o jakich zachowaniach bardzo często zapominamy, a mają ogromny wpływ na odporność?
Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco z kolejnymi odcinkami podcastu. Do niektórych odcinków przygotowuję dodatkowe materiały.
[mailerlite_form form_id=1]